Jarek & Kuli

Jarek - absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie o specjalności
Przemysł Fermentacyjny. W 2001 roku ugotował pierwszą warkę i rozpoczął przygodę z piwem
Kuli - piwowar domowy od 2003 roku
Nasze drogi zeszły się w 2006 roku w zielongórskim minibrowarze Haust. Doświadczenie Jarka i bezkompromisowe piwowarstwo domowe reprezentowane przez Krzyśka zaowocowało wieloma pomysłami i recepturami min. Red AIPA.

Receptura i doświadczenie

Połączyła nas chęć poszerzania wiedzy teoretycznej i praktycznego przenoszenia domowych receptur na większą skalę.
Mamy coraz większe doświadczenie, ale ciągle stramy się rozwijać i zaskakiwać Was nowymi pomysłami. 

 

Chmiel

Aromat i goryczka! Różnorodność zapachów jakie chmiel może wnieść do piwa daje piwowarowi olbrzymią swobodę tworzenia, a zaprojektowanie odpowiedniej intensywności i utrzymanie trwałości aromatów stanowi duże wyzwanie. Wyzwania te starmy się realizować codziennie nie zapominamy też o odpowiednio zbalansowanej, ale intensywnej  goryczce.

Indywizualizm

Inspiracji szukamy zarówno w szalonym świecie piwowarów domowych jak i w dynamicznie rozwijającym piwowarstwie rzemieślniczym na całym świecie.
Komponując recepturę stawiamy jednak na indywidualizm i starmy się dostarczać Wam nowych doznań smakowych.

Browar Zarzecze

Tutaj mamy pełną swobodę rozwoju i wdrażania nowych pomysłów oraz technologii.

Pełna kontrola i nadzór nad własnymi projektami, to jest to o czym marzy każdy piwowar!

Tajemnicze miejsce

Rozszerzamy swoje smakowe horyzonty i ostatnimi czasy niektóre nasze piwa dojrzewają w beczkach dębowych po mocnych alkoholach takich jak whisky, bourbon czy rum. Spróbować ich można głównie na festiwalach i w zaprzyjaźnionych multitapach. Obserwujcie nasz funpage na facebooku tam informujemy gdzie i kiedy można skosztować takich rarytasów.